Frågor och svar

  • Hem
  • Frågor och svar

Här finner ni svar på en del vanliga frågor. Sen är ni naturligtvis mycket välkomna att mejla eller ringa oss om ni har fler funderingar.

Ni kan antingen skicka en bokningsförfrågan direkt från stugbeskrivningen eller om ni inte hittat någon ledig stuga som passar kan ni mejla till oss eller ringa oss.

Priset för en bokning varierar beroende på vilken stuga och vilka datum ni vill boka och hur många personer som reser med er. Ange datum och antal personer i sökrutan så får ni upp priset för lediga stugor.

Efter att ha skickat en bokningsförfrågan bekräftar vi pris och tillgänglighet och skickar sedan hyresvillkor och information om betalning.

25 % betalas genom överföring till vårt bankkonto när ni fått hyresvillor och faktura för bokningen. Resterande del betalas 6 veckor före vistelsen. Om bokningen avser en vistelse inom de närmaste 6 veckorna behöver ni betala in hela hyresbeloppet direkt.

När ni betalat får ni en detaljerad vägbeskrivning / adress samt vi meddelar hur ni får nyckeln . Oftast finns den på plats och ni kan själv checka in.

Nyckel finns oftast på plats så ni kan själv checka in och ut när det passar er inom de överenskomna tiderna: Normalt ankomst efter kl 16.30 och avresa före kl kl 11.00. Hör av er om dessa tider inte fungerar med era resplaner.

Våra stugor ligger utspridda och långt ut i vildmarken. Därför kan vi ännu inte erbjuda att köpa till slutstädning. Våra gäster ansvarar själva för städningen. Det finns instruktioner och städgrejor i stugorna. Och det har funkat utmärkt så de senaste 20 åren...

Våra gäster tar med egna lakan, handdukar och diskhanddukar.

Stugorna har en enkel, individuell inredning. Mycket svensktillverkade loppisprylar. Ingen lyx men det ska vara trivsamt och fungera fint för självhushåll. Normalt finns det kryddor, kaffefilter, diskmedel, WC-papper mm på plats. Vi kan dock inte garantera detta. Våra gäster brukar använda förrådet och fylla på när det behövs. Detta gör att det oftast finns en hel del olika basvaror tillgängliga i stugorna.

Bytesdag är lördag och vi hyr i första hand ut veckovis. Har ni önskemål om annan bytesdag eller om ni vill boka en långhelg- hör av er till oss - det kan gå att ordna.

När ni betalar hyran tillkommer en deposition på 1000 kr för nyckel och slutstädning. Vi returnerar depositionen efter vistelsen. För Yngslandet är depositionen 2000 kr.

Om ni behöver avboka är avgiften 25 % av hyran fram till 6 veckor före vistelsen. Vid senare avbokning kan vi inte göra någon återbetalning. Vi tar dock om möjligt ta hänsyn till detta vid en eventuell ny bokning.

Samtliga stugor har god mobiltäckning. I Yngslandet finns bredband.

Stugorna ligger enskilt. Vi rekommenderar att komma med egen bil. Det är mellan 5 och 20 km till närmaste busshållplats (Värmlandstrafik). Tågstation finns i Karlstad, Kristinehamn och Nykroppa. Tyvärr finns ingen cykeluthyrning i Filipstad. Men Taxi finns.

Fiskekort för Yngen kann köpas på ifiske.se Till övriga sjöar som inte fnns på ifiske.se finns fiskekort bl.a. på turistbyrån i Filipstad / Hällefors och på vissa bensinmackar.

Elkostnaderna ingår i priset 4/5-7/9. Övriga veckor tillkommer ett elkostnadsbidrag.