Hammaren

5 bäddar WC Dusch Elektricitet Badbrygga/badplats Grillplats Kanot Fiskebåt Husdjur tillåtna

Torpet Hammaren har ett härligt söderläge med underbar utsikt över sjön. Tio meter till sjön och tjugo meter till en liten bäck. Här kan man uppleva naturen och lugnet på närmaste håll.

Bostadshuset timmer, uppfört ca 1860, bostadsyta ca 50 kvm plus ett litet sovloft med låg takhöjd (tre sängar). Hall, stort kök, badrum med dusch och WC, litet sovrum med dubbelsäng 140 cm, vardagsrum med soffa som kan bäddas. Uppvärmning med el-element. Kök med el-spis/ugn, kyl med frysfack, vedspis, mikrovågsugn och all utrustning för självhushåll.

Till huset hör uthus med vedbod, eldstad vid strandkanten, brygga, fin gräsplätt alldeles vid vattnet där utemöblerna och grillen kan stå. Lönnar, en knotig ek och gamla äppleträd som ger fin frukt till äppelpajen.
Har ni en hund? Välkomna!

Läge/omgivningar: torpet ligger med enskilt läge vid Gåstjärnen mitt ute i den värmländska vildmarken ca 25 km sydöst om Filipstad (35 min). Enda grannen är ett torp på andra sidan viken. Omgivningen bjuder på fina strövområden. Underbara bär- och svampmarker utanför husknuten. Det finns fem sjöar inom radie av en kilometer. Fiske- och badmöjligheterna är utmärkta. Med kanoten och fiskebåten har man möjlighet att upptäcka hela sjön med sin fina natur med vikar, och fiskegrund. Om kvällarna hälsar bävern på ibland utanför bryggan och man kan njuta av storlommens läte över sjön.

Tillgänglighet