Lövudden

2 bäddar Elektricitet Badbrygga/badplats Grillplats Kanot Fiskebåt Husdjur tillåtna

Stugan har ett underbart, naturskönt läge på en liten kulle bara några meter från sjön Yngen. Här kan man uppleva naturen och lugnet på närmaste håll.

Bostadshuset uppfört ca 1940, boyta på ca 20 kvm: ett stort rum som innehåller matplats och dubbelsäng, en diskbänk (utan vattenanslutning), en arbetsbänk, spisplatta och liten ugn, kyl med frys. All utrustning för självhushåll. Dock ingen dusch/WC. Vatten hämtar man i sjön, dricksvatten i Filipstad eller också direkt från sjön. Nybyggt utedass och snickarbod. Framför stugan finns en solig gräsyta med plats för utemöblerna och grillen. Fin eldstad med utsikt över sjön! Brygga med badmöjligheter precis nedanför stugan vid den insynsskyddade viken. Precis som namnet säger ligger stugan på en stor egen udde med fina gamla lövträd som kantar strandkanten. Åt alla håll har man en vacker utsikt över sjön. Till stugan hör en kanot och en liten fiskebåt.

Har ni en hund så är den naturligtvis välkommen.

Läge/omgivningar: Stugan ligger med enskilt läge vid Yngen ca 15 km sydöst om Filipstad (20 min). Närmsta grannstuga ligger ca 150 m bort och avskild genom en skogsremsa. Omgivningen bjuder på fina strövområden. Underbara bär- och svampmarker utanför husknuten. Fiske- och badmöjligheterna är utmärkta. På kvällarna kan man lyssna till storlommens läte över sjön.
Sjön Yngen är en mycket speciell och vacker, sällsynt klarvattensjö. Sjön har av Länsstyrelsen i Värmland klassats som en av de mest värdefulla i länet. Hela 27 kvadratkilometer och en stor mängd fiskarter. Yngen hyser till exempel ett av de få naturliga rödingbestånden söder om Dalälven. Flera samhällen runtikring tar dricksvattnet från Yngen. Med kanoten och fiskebåten har man möjlighet att upptäcka hela sjön med sin fina natur, dolda vikar - vissa med oerhört fina sandstränder - och många obebodda öar med spännande natur.

Tillgänglighet