Västra Vintersjön

4 bäddar WC Dusch Bastu Badbrygga/badplats Grillplats Kanot Husdjur tillåtna

Torpet Västra Vintersjön har ett härligt sjöläge med en underbar utsikt över sjön Vintersjön och kanotleden Svartälven. 20 meter till vattnet. Här kan man uppleva naturen och lugnet på närmaste håll.
Bostadshuset i timmer, uppfört ca 1880, boyta 50 kvm: Hall, stort kök som även används som sällskapsrum, badrum med dusch och WC, stort sovrum dubbelsäng 160 cm, mindre sovrum med en våningssäng. Uppvärmning med el-element. Kök med el-spis/ugn, kyl och frys och all utrustning för självhushåll.
Har ni en hund? Ta gärna med den!

Läge/omgivningar 20 km nordöst om Filipstad (30 min). Närmaste grannstuga är Östra Vintersjön (150m). Ligger väl avskild. I övrigt finns inga andra stugor vid sjön. Stor naturtomt med lång egen strandlinje. Längst ut på den tillhörande udden finns en fin eldstad. Här kan man njuta av solnedgången över sjön! Bortanför grannstugan ligger den med grannstugan gemensamma badviken och bastun. Det har fungerat utmärkt så i alla år. Beroende på vattennivån i sjön befinner sig den tillhörande kanoten oftast i viken bortanför den andra stugan. Fina strövområden. Underbara bär- och svampmarker utanför husknuten. Fiske- och badmöjligheterna är utmärkta. Med kanoten har man möjlighet att upptäcka hela sjön med sin fina natur med vikar, och fiskegrund. Om kvällarna hälsar bävern på ibland och man kan njuta av storlommens läte över sjön. Älgen trivs också i närheten. Fint gädd- och aborrfiske i sjön!

Svartälven är ett paradis för kanotpaddling! Sök på Svartälven norra delen.

Tillgänglighet