Yngslandet

2 bäddar WC Dusch Elektricitet Diskmaskin Tvättmaskin Wi-fi Bastu Badbrygga/badplats Grillplats Kanot Fiskebåt

Torpet Yngslandet har ett unikt läge på en stor egen udde intill sjön Yngen. Endast 20 meter från sjön och den privata stora bryggan med sol från morgon till kväll och en egen liten badvänlig sandstrand! Här kan man uppleva naturen och lugnet på närmaste håll.

Bostadshuset: timrat uppfört ca 1880, boyta 80 kvm: På nedre plan: hall, ett stort kök med matplats i den inglasade tillbyggnaden mot sjön, ett badrum med dusch, WC och tvättmaskin, ett sovrum med en dubbelsäng 160 cm, och ett vardagsrum med kamin. Övervåningen:sovrum med två enkelsängar. Samtliga rum har utsikt mot sjön åt ett eller flera håll! Uppvärmning med el-element. Kök med el-spis/ugn, kyl med frys, mikrovågsugn, diskmaskin, skafferi och all utrustning för självhushåll. Ni vill ta med en hund? Gärna för oss.

Till huset hör uthus med förråd och snickarbod, stor brygga med fin gräsyta alldeles vid vattnet, fin eldstad vid strandkanten och båtplats. Det finns större gräsytor utanför huset omgivna av hallon, vinbärsbuskar och en stor naturtomt med lingon och blåbär och ängsblommor. Plocka bär till frukosten eller tårtan! Den timrade, vedeldade bastustugan är något mycket speciellt. Med tillhörande altan under tak ligger den bokstavligen på strandkanten och man kliver direkt ner i sjön. Genom den glasade dörren har man en fantastisk panoramautsikt över sjön.

Läge/omgivningar: torpet ligger med enskilt läge vid sjön Yngen mitt ute i den värmländska vildmarken ca 15 km sydöst om Filipstad (20 min). Närmaste grannstuga är ca 100 m bort och stör inte -tvärtom. Både morgonsol, sol mitt på dagen och den sena kvällssolen. Duka på bryggan! På kvällarna kan man njuta av storlommens läte över sjön och den underbart färgade solnedgångshimlen. Omgivningen bjuder på fina strövområden. Finfina bär- och svampmarker utanför husknuten och flera andra sjöar i närområdet. Fiske- och badmöjligheterna direkt utanför huset är dock unika: Yngen är en mycket speciell och vacker, sällsynt klarvattensjö. Den har av Länsstyrelsen i Värmland klassats som en av de mest värdefulla i länet. Hela 27 kvadratkilometer och en stor mängd fiskarter. Yngen hyser till exempel ett av de få naturliga rödingbestånden söder om Dalälven. Flera samhällen runtikring tar dricksvattnet från sjön. Med kanoten och fiskebåten har man möjlighet att upptäcka hela sjön med sin fina natur, dolda vikar - vissa med oerhört fina sandstränder - och många obebodda öar med spännande natur.

Tillgänglighet